Navimare - vene elektroniikka ja tarvikkeet > Minn kota Endura C2 30 Sähköperämoottori

 

Minn kota Endura C2 30 Sähköperämoottori

Minn kota Endura C2 30 Sähköperämoottori

Hinta: 169.00 € 184.00 €
Nouto myymälästä 0 €
Toimituskulut alkaen 9.90 €
Saatavuus: Heti (Verkkokauppa) Heti (Myymälä)

Esillä myymälässä! 

Minn Kota endura C2 30 sähköperämoottorin ominaisuudet

Minn Kota Endura C2 30 sähköperämoottori on meluton ja saasteeton voimanpesä vesillä liikkumiseen. Se tarjoaa korkeaa luotettavuutta ja soveltuu matalamman rikipituuden ansiosta erityisesti suotuvenekäyttöön. Tämä useita vuosia kehitetty malli tarjoaa aikaisempaa paremmat ominaisuudet. Uutuusmallin ergonomiaa on parannettu, mikä lisää moottorin käyttömukavuutta. Sähköperämoottori myös käynnistyy erittäin helposti sillä erillistä käyntiin vetoa ei tarvita. Tästä johtuen se on erittäin luotettava ja helppokäyttöinen. Minn Kota Endura C2 30 on oiva valinta myös vesistöihin, joissa polttomoottorin käyttö on kielletty. Teleskooppikahva antaa mukavuutta ajamiseen.

Sähköperämoottorin komposiittiosien rakenne on joustava, mikä yhdessä tasapainoisen potkurin kanssa muodostavat yhden markkinoiden hiljaisimmista sähköperämoottoreista. Osanopeuksilla moottori kulkee pienellä teholla, sillä Minn kotan potkuri siirtää sähkötehon tehokkaasti veteen varmistaen moottorin maksimaalisen hyötysuhteen valitulle uistelunopeudelle.

Miten pitkään sähköperämoottorin akku kestää?

Minn kota Endura C2 30 sähköperämoottorin käyttöjännite on 12 volttia, eli virtalähteeksi käy tavallinen auton akkua. Tämä sähköperämoottori kuluttaa uistelunopeudella noin kymmenen amppeerin virran eli tavallinen 60 Ah:n auton akku kestää noin kuusi tuntia ennen tyhjenemistä. Käytännössä auton akkua ei kuitenkaan koskaan kannata käyttää täysin tyhjäksi koska se vähentää akun kestoikää. Tämän takia suosittelemme akuksi AGM akkua joka kestää useampia lataus/purkaus syklejä.

Miten kovaa sähköperämoottorilla pääsee?

Metsästys ja kalastus lehti testasi sähköperämoottoreita numerossa 6/2009 Suomi 520 soutuveneen perässä. Suomi 520 on kevytkulkuinen soutuvene joka vastaa ominaisuuksiltaan hyvin paljon mökkikäytössä olevia soutuveneitä. Mittauksen tuloksena Minn Kota Endura 30 (edeltävä malli) saavutti yli 5 kmh nopeuden.

Minn kota endura C2 30 sähköperämoottorin nopeus, riippuen veneen rungonmuodosta on n. 5-6 km/h.

Tehoalue = n. 96 - 360 W, ( 1hp = 736 W )

Vaihde

Työntövoima

Matka-aika(x)

1

1,8 kg

10

2

2,7 kg

7,5

3

4,5 kg

5,5

4

6,8 kg

4,5

5

13,6 kg

3

(x) Matka-aikaan vaikuttavia tekijöitä: veneen rungonmuoto, veneen paino, veden virtaus, aallot ja tuulen nopeus. Akku 100 Ah.

Kuinka kallista ajaminen on?

Minn Kotalla ajaminen on hyvin edullista verrattuna bensiinikäyttöisiin moottoreihin. Esimerkiksi 60Ah akulla (0,72 kWh) ajaa pienimmällä nopeudella hyvissä olosuhteissa noin 10-11h. Jos sähkön hinta on esim. 14snt/kWh + siirto 5snt/kWh, maksaa akun lataaminen (10% häviöllä) noin 15snt, eli kulut ovat vain reilun 1,5snt/h. Eli koko kesän käyttökustannukset ovat alle yhden euron. Verratessa bensiinillä toimivaan polttomoottoriin esim. 2hp, jonka kulutus on noin 0,5L/h tyhjäkäynnillä ja bensan litrahinta 1,6-1.8€/L. Lisäksi sähköperämoottorin käyttäjä välttyy moottoriöljyn ja vaihteistoöljyvn vaihdoilta sekä laajemmilta huoltotoimenpiteiltä kuten jakopäänhihnanvaihto, eli Minn Kotan vuosittaiset käyttökustannukset ovat selvästi pienemmät.

Ominaisuudet:

 • Säädettävä teleskooppinen ohjauskahva (pitenee n.14 cm)
 • 180° käännettävä ohjauspää
 • Quick Release kallistusvipu
 • Säädettävä syvyyskaulus
 • Moniasentoinen kiinnitysjalusta
 • Särkymätön komposiittivarsi
 • Cool Power moottori
 • Tekniset tiedot:

 • Vaihteet: (eteen/taakse) 5/3
 • Työntövoima: 13,6 kg
 • Rikin pituus: 76 cm
 • Kahva: sääd. telesk.
 • Potkuri: Power Prop
 • Käyttöjännite: 12V
 • Max. ampeerit 30
 • Minn kota endura C2 30 soveltuu sekä soutuvene että kumivenekäyttöön.

  Suosittelemme Minn kota sähkömoottoreiden akuksi korkealaatuisia
  Victron Energy AGM akkuja.

  Minn Kota Endura C2 30 sähköperämoottorilla on viiden vuoden takuuaika.

  Huom. Esittelyvideon tuote saattaa poiketa ominaisuuksiltaan suomessa
  myytävästä versiosta. (vanhempi malli)  Liittyvät tuotteet


  Samankaltaiset tuotteet

   Ostoskori