Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

Akkulaturit

Akkulaturin ominaisuudet

Tärkein akkulaturin ominaisuus on, että se saavuttaa täsmällisen jännitteen lataussyklin aikana. Jos jännite on liian korkea, akku kiehuu ja jos jännite on liian matala, tuloksena on epätäydellisesti latautunut akku, joka menettää kapasiteettiaan yhä enemmän, kunnes siitä vähitellen tulee käyttökelvoton.

CTEK:n ainutlaatuinen älylaturi määrittää akun varauksen tarkasti ja varmistaa, että akku on optimoitu käyttöä varten. Kaikki CTEK:n laturit suorittavan akun latauksen, huollon ja ylläpidon monivaiheisesti, joka pidentää akun käyttöikää.

Koska CTEK- laturi on helppo kytkeä ja varustettu kipinäsuojauksella sekä vääränapaisuussuojauksella, akkua ei tarvitse kytkeä irti käytön ajaksi.


Benton ECO 4A 12V automaattinen akkulaturi

 

Benton ECO 4A 12V automaattinen akkulaturi | Lisätiedot

Huippuedullinen Benton ECO automaattinen akkulaturi älykkäiden akkulatureiden luokassa. Laturi soveltuu esimerkiksi sähköperämmoottorin akun lataamiseen. Laturi voidaan kiinnittää akkuun joko perinteisillä hauenleuka liittimillä tai rengasliittimillä m8 pulttiin.

28.90 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


CTEK XS 10.0 Akkulaturi

 

CTEK XS 10.0 Akkulaturi | Lisätiedot

CTEK Multi XS 10 akkulataaja antaa käyttöön huippunykyaikaisen teknologian. Se sopii ihanteellisesti ammattilaiskäyttöön korjaamoissa, matkailuvaunuissa, harrasteajoneuvoissa, veneissä ja autoissa. MXS 10 on täydellinen ratkaisu moniin erilaisiin akkuongelmiin.

129.00 €
218.00 €
 

 


CTEK M45

 

CTEK M45 | Lisätiedot

CTEK M45 veneakkulaturi on kehitetty pienempiä akkuja varten merellisiin olosuhteisiin em. pienveneet, vesiskootterit ym. M45 on laadukas 4-vaiheinen laturi ainutlaatuisilla toiminnoilla, kuten sulfaatin poistolla ja turvallisella ylläpitolatauksella käyttökausien välillä. Jopa pienet veneet, joissa on 12 V:n akku (7–75 Ah ja jopa 225 Ah ylläpitolataukseen), tarvitsevat laturin joka on suunniteltu kestämään vaativat meriolosuhteet.

79.00 €
84.00 €
 

 


CTEK M100 korkealaatuinen älykäs akkulaturi

 

CTEK M100 korkealaatuinen älykäs akkulaturi | Lisätiedot

CTEK M100 akkulaturi on täysautomaattinen laturi merellisiin olosuhteisiin kun akkukapasitetti on max. 225Ah. Akkulaturia on mahdollista käyttää myös virtalähteenä. M100 on erinomainen ja edullinen laturi meriolosuhteisiin. Se tarjoaa täydellistä ylläpitoa pieniin veneisiin, joissa on 12 V:n akku, ja voi toimia sekä käynnistys- että käyttöakkuna. M100 on täysautomaattinen 8-vaiheinen laturi, joka antaa 7 A:n virran, ja soveltuu erinomaisesti 14–150 Ah:n akuille ja jopa 225 Ah:n ylläpitolataukseen.

99.00 €
149.00 €
 

 


CTEK M200 Älykäs Akkulaturi

 

CTEK M200 Älykäs Akkulaturi | Lisätiedot

CTEK M200 akkulaturi tarjoaa lähes kaiken mitä voit hyvältä veneakkulaturilta vaatia. CTEK-Veneakkulaturit ovat täysautomaattisia, jotka analysoivat, huoltavat ja lataavat kaiken tyyppisiä akkuja kun tarve niin vaatii. Laturit eivät tuota galvaanisia vuotovirtoja, jotka aiheuttavat hapettumia ja korroosiota veneen vedenalaisille metalliosille. M200 akkulaturi on täydellinen ratkaisu niille, joiden täytyy ladata suuria 12 voltin akkuja.

179.00 €
234.00 €
 

 


CTEK M300 Älykäs akkulaturi

 

CTEK M300 Älykäs akkulaturi | Lisätiedot

CTEK-Veneakkulaturit ovat täysautomaattisia, jotka analysoivat, huoltavat ja lataavat kaiken tyyppisiä akkuja kun tarve niin vaatii. Laturit eivät tuota galvaanisia vuotovirtoja, jotka aiheuttavat hapettumia ja korroosiota veneen vedenalaisille metalliosille. Suosittelemme M300-laturia veneisiin, joissa on sekä käynnistys- että käyttöakut. Laturissa on vaihtoehtoinen 4 metrin pituinen kaapeli ja lämpötila-anturi, jotta lataaminen olisi optimaalista lämpötilasta riippumatta. Tämä tekee pysyvistä asennuksista erityisen joustavia. M300 on täysautomaattinen 8-vaiheinen laturi, joka antaa 25 A:n virran, ja soveltuu erinomaisesti 40–500 Ah:n akuille.

299.90 €
328.00 €
 

 


CTEK  XS 5.0 Akkulaturi

 

CTEK XS 5.0 Akkulaturi | Lisätiedot

CTEK Multi XS 5.0 akkulaturi sisältää kaikki tärkeät toiminnot ja tarjoaa lisäksi yhden lisäampeerin edeltäjäänsä verrattuna. CTEK MXS 5.0 ratkaisee kaikki akkuihin liittyvät ongelmat, jotka ovat korjattavissa, ennen kuin akku on hävitettävä. Se sopii täydellisesti kenelle tahansa, jolla on korkeat vaatimukset ja joka odottaa laturilta tehokkuutta, luotettavuutta ja monipuolisuutta.

89.00 €
110.00 €
 

 


CTEK XS 7.0 Akkulaturi

 

CTEK XS 7.0 Akkulaturi | Lisätiedot

Näppärällä CTEK-akkulaturilla voit ladata kaikkia lyijyakkutyyppejä. Yksinkertainen käyttö ei edellytä valvontaa. MXS 7.0 on täydellinen 12 voltin yleislataaja. Se sopii ihanteellisesti suurten akkujen, esimerkiksi asuntovaunun, veneen tai auton akkujen, lataamiseen.

119.00 €
129.00 €
 

 


CTEK Comfort Indicator Eyelet M8

 

CTEK Comfort Indicator Eyelet M8 | Lisätiedot

Käytännöllinen pikaliittimen ja ilmaisimen yhdistelmä silloin, kun akut ovat vaikeapääsyisessä paikassa.9.90 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Pistotulppa, uros

 

Pistotulppa, uros | Lisätiedot

Tupakansytytinpistokkeen ansiosta saat sähkölaitteellesi nopen kytkennän veneen sähköjärjestelmään. Esimerkiksi voit kytkeä karttaplotterisi vaivatta akuille ja saat laitteen myös irroitettua helposti kun poistut veneeltäsi. Tupakansytytinpistoke on erittäin käytännöllinen, joka on suunniteltu erityisesti veneilijöille jotka arvostavat helppokäyttöisyyttä ja haluavat nopean kytkennän veneen sähköjärjestelmään.

7.90 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Latauksen perussarja 2:lle akulle

 

Latauksen perussarja 2:lle akulle | Lisätiedot

Latauksen perussarja on suunniteltu yhdelle moottorille ja yhdelle käynnistysakulle sekä yhdelle huoltoakulle.200.00 €
 

 


Latauksen perussarja 3:lle akulle

 

Latauksen perussarja 3:lle akulle | Lisätiedot

Latauksen perussarja on suunniteltu yhdelle moottorille ja yhdelle käynnistysakulle sekä kahdelle huoltoakulle.240.00 €
 

 


Blue Sea kahden akun lataussarja 120A

 

Blue Sea kahden akun lataussarja 120A | Lisätiedot

Blue Sea erittäin korkealaatuinen lataussarja 2-akkujärjestelmän lataussarja veneeseen.


219.00 €
 

 


Akkulaturin valinta

Perinteiset akkulaturit eivät yleensä pysty huoltamaan akkuja, koska nämä laturit kohtelevat kaikkia akkuja samalla tavalla ja takaavat vain tasaisen, mutta sääntelemättömän virran akkuun. Tämä voi helposti johtaa akkujen yli- tai alilatautumiseen, ja siten lyhentää akun käyttöikää.

CTEK sen sijaan tekee akkujen huollosta nopeaa, yksinkertaista ja erittäin tehokasta. Älylaturi tarkkailee akun varaustasoa jatkuvasti, lataa akkua vain tarvittavan määrän, välttää siten akun virheellisen lataamisen ja varmistaa, että akku on latauksen lisäksi myös huollettu, mikä pidentää samalla akun elinikää huomattavasti.

CTEK akkulaturin toiminta

Latauksen tarkoituksena on luoda uudelleen aktiivisia aineita: rikkihappoa(H2SO4), lyijyä(Pb) ja lyijyoksidia (PbO2) lyijysulfaatista(PbSO4), jota muodostuu akun purkautuessa. Lyijysulfaatti on sama aine, joka aiheuttaa sulfatoitumisena tunnetun ongelman. Siten lyijysulfaattia tarvitaan koko prosessissa. Ongelmia syntyy, kun lyijysulfaatti kiteytyy suurina määrinä.

Latauskäyrä (tai täsmällisesti sanottuna latausalgoritmi) kuvaa sitä, kuinka akku saa virtaa koko lataustoiminnon aikana. Mutta kaikkein tärkeintä on tietää, kuinka akkua käsitellään, jotta se pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa, sen käyttöikä on mahdollisimman pitkä ja kapasiteetti suurin mahdollinen. Ei ole mitään yhtä menetelmää, joka ratkaisisi kaikki ongelmat optimaalisesti. Itse akku voidaan valmistaa useilla eri tavoilla. On myös tarpeen harkita, sopivatko akku ja sen käyttötapa yhteen. Tämän vuoksi algoritmeja on paljon.

Ctek akkulaturit soveltuvat erinomaisesti Minn kota sähköperämoottreiden kanssa.

CTEK akkulaturit on helppo asentaa ja niitä on erittäin helppo käyttää.

CTEK Venelaturi Multi XS 3600