Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

NOA

NOA

Noa peiteteline auttaa säilyttämään veneesi arvon

Kun kesä on ohi, on aika tehdä veneelle talvihuoto ja laittaa se talvisäilöön. Vaikka se ei ole veneilykauden päätapahtuma, se voi olla veneilykauden tärkein tapahtuma. Huolellisella työnteolla ja oikeita tuotteita käyttäen voit lisätä paljon veneesi käyttöikää.

Talvisäilytyspaikan valinta

Jos säilytät venettäsi pukeilla tai trailerilla, valitse paikaksi tasainen alusta, joka olisi mahdollisimman hyvin suojassa tuulelta. Varmista ettei alueelle pääse missään vaiheessa vesi kerääntymään, ja ettei siellä ole paljoa kasvillisuutta, joka houkuttelee eläimistöä.

Peitejärjestelmä

Jos säilytät venettäsi venesataman talvitelakointialueella varmista mitä sääntöjä heillä on koskien eri peitejärjestelmiä. Varmista ettei telinerakenteiden päälle jää ylimääräistä painoa ja ne ovat asianmukaisesti kiinnitetty.

Peitetelineen ja peitteen valinta

Valitse kevytrakenteinen, mutta kestävästä materiaalista valmistettu Noa peiteline, joka ei vahingoita venettäsi. Katso, että teline ja peite ovat veneellesi sopivia ja että peite kestää riittävän hyvin eri sääolosuhteissa, kuten lunta, jäätä sekä kovia tuulia. Kosteus nousee aina maasta ja jää peitteen alle, joten on tärkeää, että peitejäjestelmällä on myös hyvä ilmanvaihto.

Lopputarkastus

Tarkista asennuksen jälkeen ettei pingoitettuun peitteeseen ole tullut reikiä, josta vesi voisi päästä sisään, ja että peitejärjestelmällä on paras mahdollinen ilmanvaihto.

Säännöllinen vierailu veneellä ehkäisee vaurioita

Käy varmistamassa peitejärjestelmäsi kunto aina isojen tuulien ja myrskyjen jälkeen. Vaikka oma peitejärjestelmäsi olisi hyvässä kunnossa on mahdollista että jonkun toisen peitejärjestelmä voi vahingoitaa omaasi tai naapurin venettä. Hyvin talvehtineen veneen kevätkunnostus sujuu joutuisammin kuin sellaisen veneen jonka kunnostus alkaa talvivahinkojen kartoituksella.

Peitetelineen valinta

Koska veneitä on hyvin monenlaisia on Noa peitejärjestelmässä useita erilaisia ja erikokoisille veneille tarkoitettuja ratkaisuja. Pyydä tarjous juuri sinun veneeseesi sopivasta järjestelmästä joko puhelimitse tai sähköpostilla. Toki olet tervetullut keskustelemaan peitäjärjestelmäratkaisuista myös myymäläämme.