Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

ProPulse

ProPulse

Propulse komposiittipotkurin edut

Voit itse säätää nousun ja antaa veneellesi parhaan suorituskyvyn kullakin käyttöalueella (esim.vesihiihto, kevyt tai raskas lasti). Oikein säädetty potkuri säästää polttoainetta, lisää veneen nopeutta ja parantaa ajo-ominaisuuksia. Jos haluat käyntinopeuden lisääntyvän n.200 rpm niin pienennä nousua yksi askel. Taas kun haluat käyntinopeuden vähentyvän 200 rpm niin lisää nousua yksi askel.

Vahingon sattuessa voit yksinkertaisesti vaihtaa potkurin lavat heti paikalla ja jatkaa matkaasi viivytyksettä ja halvemmin kustannuksin kun jos joutuisit korjauttamaan potkurin tai ostamaan uuden.

Propulse sopii tavallismpiin moottoreihin, (Propulse-potkurit sopivat 90 % markkinoilla oleviin perämoottoreihin)minkä ansiosta voit jatkaa edelleen propulsen käyttöä, mikäli vaihdat venetttä/moottoria. Propulse on valmistettu kestävästä komposiitistä, joka on huomattavasti lujempaa kuin alumiini. Komposiitti rakenteensa ansiosta, propulsen potkuri voidaan kierrättää 100 prosenttisesti.

Propulsen potkurin eivät ole alttiita korroosio- tai kavitaatiovaurioille kuten alumiinipotkurit, vaan sen komposiittipinta on vielä vuosienkin käytön jälkeen lähes uuden veroinen. Propulse on jopa 40% kevyempi kuin vastaavat alumiinipotkurit, mikä vähentää voimansiirtoon kohdistuvia rasituksia ja pidentää näin moottorisi käyttöikää.

Kaikki ProPulse potkurit on helposti säädettävissä vähintään 7 eri nousulle. Potkurissa on valmiiksi merkattuja asetuksia. Painettu numero kertoo säädetyn nousun, kun takimmaisen renkaan merkki on samassa linjassa pitkän keskellä olevan merkkiviivan kanssa .Kaikki ProPulse potkurit valmistetaan ruotsissa, tiukan laadun valvonnan alaisuudessa ja niissä on 3 vuoden takuu!


ProPulse potkuri

 

ProPulse potkuri | Lisätiedot

ProPulse potkurin säädettävällä nousulla ja vaihdettavilla lavoilla. ProPulse potkurin sovitusnapa sopii tavallisimpiin moottoreihin, minkä ansiosta voit jatkaa edelleen ProPulsen edullista käyttöä kun vaihdat moottoria. ProPulse potkurit on valmistettu kestävästä komposiitista, joka on lujempaa kuin alumiini ja se voidaan kierrättää 100%:sti.

158.00 €
205.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Vaikka potkuri onkin ruuvin näköinen, ja usein myös nimetään sellaiseksi, se ei toimi kuten ruuvi. Siipien muotoisilla lavoilla on kaksi tärkeää ominaisuutta, eli työntö-, vetovoima sekä vastus. Lavat on kiinnitetty pyörivään potkuriakseliin. Muodostuvan vetovoiman ansiosta vesi kulkeutuu ensin ylös ja sen jälkeen alas. Voiman ja vastavoiman laki, eli Newtonin III laki, saa aikaan sen, että vene liikkuu eteenpäin.

Potkurin pyörähtäessä siihen kohdistuu vastusta, joten vaaditaan tietty moottoriteho pitämään kierroslukumäärää ylhäällä. Lapa leikkautuu veden läpi tietyssä kulmassa, riippuen veneen nopeudesta ja potkurin kierrosluvusta. Myös muut osat vaikuttavat veden vastukseen, kuten esimerkiksi veneen rakenne ja voimansiirtolaite.