Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

Karttaplotteri vertailu

Vertaile karttaplottereita ja valitse laite käyttötarkoituksen mukaan. Vertaamalla karttaplotterin hintoja ja ominaisuuksia voit löytää omaan käyttöön parhaiten sopivan mallin. Ensimmäistä plotteria etsivälle suosittelemme 5-7" tuuman malleja. Toki veneen kasvaessa suuremmat näytöt tarjovat paitsi isomman kuva-alueeen niin usein myös laajemmat liitännät.

Vertailussa 5" ja suuremmat karttaplotterit

Lowrance HOOK2 5 karttaplotteri

 

Lowrance HOOK2 5 karttaplotteri | Lisätiedot

Lowrance HOOK2 5 split shot kaikuluotain / karttaplotterissa yhdistyvät erinomainen värien erottelukyky, monipuoliset ominaisuudet ja tilaa säästävä koko sekä tavanomaista helpompi käyttöönotto. Laite sisältää sekä split shot -kaikuluotaimen että GPS -karttaplotterin. Lowrance HOOK² 5 split shot mallissa on panostettu erityisesti laitteen käytettävyyteen. Lowrance on suunnitellut parannetun käyttöliittymän HOOK² sarjaan. Lisksi täysin automaattinen kaikuluotain säätää kaikujärjestelmän asetuksia jatkuvasti parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi ja sinä voit keskittyä täysillä kalastukseen. Laitetta on yksinkertaisesti helpompi käyttää. Kytke se käyttöön ja ryhdy kalastamaan. Se on todella yksinkertaista.

399.00 €
635.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Lowrance Elite 5 TI Downscan

 

Lowrance Elite 5 TI Downscan | Lisätiedot

Lowrance Elite 5 TI Downscan tarjoaa erinomaisen tarkan värinäytön lisäksi kosketusnäytön joka mahdollistaa korkealaatuisen käytettävyyden. Tämä jokaisen veneilijän budjettiin sopiva karttaplotteri tarjoaa paljon vastinetta rahalle. 5" tuuman näyttö mahdollistaa riittävän erottelukyvyn useimpiin käyttötarkoituksiin tarjoten 25% suuremman katselualueen kuin esimerkiksi 4" plottereissa.

449.00 €
825.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Lowrance Elite 5 TI MAP

 

Lowrance Elite 5 TI MAP | Lisätiedot

Lowrance Elite 5 TI MAP tarjoaa erinomaisen tarkan värinäytön lisäksi kosketusnäytön joka mahdollistaa korkealaatuisen käytettävyyden. Tämä jokaisen veneilijän budjettiin sopiva karttaplotteri tarjoaa paljon vastinetta rahalle.

526.00 €
599.00 €
 

 


Simrad GO5-XSE  Karttaplotteri

 

Simrad GO5-XSE Karttaplotteri | Lisätiedot

Simrad GO5-XSE karttaplotteri on hinta ja laatu suhteeltaan erinomainen kosketusnäytöllinen "monitoimilaite" 5" korkealaatuisella näytöllä. Karttaplotterinäyttö on yhdistettävissä tutka- ja luotaintoimintojen lisäksi AIS-, videokamera-, mittaristo- ja moottorinvalvontalaitteisiin. Simrad GO5 on ihanteellinen ratkaisu purje- tai moottoriveneilijälle, joka arvostaa veneen sähköisten tietojen joustavaa keskittämistä. Tässä mallissa mukana Downscan kaikuluotainanturi.

499.00 €
866.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Garmin 52dv (sis. Kartan ja kaikuanturin)

 

Garmin 52dv (sis. Kartan ja kaikuanturin) | Lisätiedot

Garmin 52DV merikartalla, sisältää merikartan. Paketti saatavana vain rajoitetuille kartta-alueille, valitse sopiva kartta-alue valikosta.

Garmin echoMAP 52dv -laitteessa on kirkas 5-tuumainen värinäyttö, jossa on automaattinen taustavalon säätö. Nopea, herkästi reagoiva 5 hertsin GPS/GLONASS päivittää sijainnin ja kulkusuunnan 5 kertaa sekunnissa, jotta näet etenemisesi näytössä sujuvasti. Pakkaus sisältää GT21-TM-kaikuanturin (50/200 kHz:n HD-ID-luotainta varten) ja Garmin DownVü™ -luotaimella, joka on selkeimmän kuvan vesillä tuottava luotain.

589.00 €
619.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Garmin echoMAP 52dv kaikuanturilla

 

Garmin echoMAP 52dv kaikuanturilla | Lisätiedot

Garmin echoMAP 52dv -laitteessa on kirkas 5-tuumainen värinäyttö, jossa on automaattinen taustavalon säätö. Nopea, herkästi reagoiva 5 hertsin GPS/GLONASS päivittää sijainnin ja kulkusuunnan 5 kertaa sekunnissa, jotta näet etenemisesi näytössä sujuvasti. Pakkaus sisältää GT21-TM-kaikuanturin (50/200 kHz:n HD-ID-luotainta varten) ja Garmin DownVü™ -luotaimella, joka on selkeimmän kuvan vesillä tuottava luotain.

395.00 €
449.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Garmin echoMAP CHIRP 52dv

 

Garmin echoMAP CHIRP 52dv | Lisätiedot

Garmin echoMAP CHIRP 52dv -laitteessa on kirkas 5-tuumainen värinäyttö, jossa on automaattinen taustavalon säätö. Nopea, herkästi reagoiva 5 hertsin GPS/GLONASS päivittää sijainnin ja kulkusuunnan 5 kertaa sekunnissa, jotta näet etenemisesi näytössä sujuvasti. echoMAP 52dv -laite saatavana myös kaikuanturilla GT20-TM (CHRIP 77/200 kH z & CHIRP DownVü).

395.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Garmin echoMAP Plus 62cv peräpeilianturilla

 

Garmin echoMAP Plus 62cv peräpeilianturilla | Lisätiedot

Garmin 62 cv sisältää hieman peruskokoa suuremman 6 tuuman näytön. Lisäksi Garmin 62 säätää näytön kirkkauden vallitsevien valaistusolosuhteiden mukaan. Tällöin käyttäjän ei tarvitse erikseen päivitää kirkkautta. Vastaava tekniikka on ollut käytössä useissa matapuhelimissa ja padeissa aikaisemmin. Laitteen hintaan sisältyy Chirp anturi ja skannaava ClearVu anturi. Garmin 62cv laitteessa on esiladattu mailmankartta joka soveltuu lähinnä laitteen toiminnallisuuden testaamiseen. Navigointia varten laite tarvitsee joko BlueChart g3 tai BlueChart g3 Vision karttakortin. Laite tukee myös Wifiä joka mahdollistaa ActiveCaptain sovelluksen käyttämisen. Tuotteen hintaan sisältyy kaikuanturi ja pika-asennusteline.

499.00 €
739.00 €
Saatavuus: Lähetettävissä Heti
 


Garmin 527xs GPSMAP karttaplotteri

 

Garmin 527xs GPSMAP karttaplotteri | Lisätiedot

Garmin GPSMAP 527xs tarjoaa monipuoliset ominaisuudet kilpailukyiseen hintaan. Riittävän suuri 5" ja tarkka 480*640 pikselin näyttö mahdollistaa monipuoliset käyttömahdollisuudet.

619.00 €
879.00 €
 

 


Karttaplotterin valinta

Karttaplotterin vertailu kannattaa mutta merkittävimmät erot ovat usein yksinkertaisia. Näytön koko vaikuttaa huomattaavsti tuotteen hintaan, mutta myöskään liian pientä näyttöä ei kannata valita. Pieni näyttö on hankalasti luettavissa ja näytön mahdollinen jakaminen pienentää kuva-aluetta entisestään. Kaikuluotaimen ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi karttaplotterin tai venenavigaattorin hintaan. Edullisimmillaan laitteen saa mikäli ei tarvitse kaikuluotainta lainkaan. Kalleimmat puolestaan ovat tarkoitettu ammatti tai kilpailukäyttöön. Toki näistä hyötyvät myös sukeltatajat ja vaativat kalastuksen harrastajat.

Yhdistelmälaite vai pelkkä plotteri

Yhdistelmälaitteet tarjoavat sekä kaikuluotaimen että karttaplotterin navigointi ominaisuudet yhdessä laitteessa. Osa plottereista myydään joko iman kaikuanturia tai kokonaan ilman kaikuluotain mahdollisuutta. Yhdistelmälaitteen merkittävin etu on helpompi asennettavuus eli ohjauspulpettiin tarvitaan vähemmän tilaa kuin hankittaessa erilliset laitteet. Yhdistelmälaitteen virrankulutus on usein myös pienempi, mutta yleensä moottorivenekäytössä sähkövirtaa on riittävästi käytettävissä samaan aikaan kuin kaikuluotainta ja karttaplotteria käytetään. Yhdistelmälaitteen heikkoutena on rajoitettu näytön koko eli erillislaitteet mahdolistavat usein sekä täyden kaiku- että karttakuvan yhtäaikaisen seurannan. Luonnollisesti erillislaitteet lisäävät myös turvallisuutta, esimerkiksi kaikuluotaimen rikkoutuessa on plotteri vielä käytettävissä. Yhdistelmälaittee ovat kuitenkin vakiinnuttaneet asemansa ja yleensä veneeseen hankitaa juuri yhdistelmälaite sen edullisemman kokonaishinnan takia. Yhdistelmälaite puoltaa myös aseemaansa aktiivikäyössä jolloin kaiku ja navigointilaitteita on asennettuna useampia. Tällöin voidaan nopeasti siirtyä tilasta toiseen kulloisenkin käyttötarpeen mukaisesti.