Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

Karttaplotteri vertailu

Vertaile karttaplottereita ja valitse laite käyttötarkoituksen mukaan. Vertaamalla karttaplotterin hintoja ja ominaisuuksia voit löytää omaan käyttöön parhaiten sopivan mallin. Ensimmäistä plotteria etsivälle suosittelemme 5-7" tuuman malleja. Toki veneen kasvaessa suuremmat näytöt tarjovat paitsi isomman kuva-alueeen niin usein myös laajemmat liitännät.

Vertailussa 5" ja suuremmat karttaplotterit

Lowrance Elite 5 TI Downscan

 

Lowrance Elite 5 TI Downscan | Lisätiedot

Nyt Lowrance säilytys/kuljetus/suojus pussi veloituksetta laitteen ostajalla.

Lowrance Elite 5 TI Downscan tarjoaa erinomaisen tarkan värinäytön lisäksi kosketusnäytön joka mahdollistaa korkealaatuisen käytettävyyden. Tämä jokaisen veneilijän budjettiin sopiva karttaplotteri tarjoaa paljon vastinetta rahalle. 5" tuuman näyttö mahdollistaa riittävän erottelukyvyn useimpiin käyttötarkoituksiin tarjoten 25% suuremman katselualueen kuin esimerkiksi 4" plottereissa.

529.00 €
825.00 €
 

 


Simrad GO5-XSE  Karttaplotteri

 

Simrad GO5-XSE Karttaplotteri | Lisätiedot

Simrad GO5-XSE karttaplotteri on hinta ja laatu suhteeltaan erinomainen kosketusnäytöllinen "monitoimilaite" 5" korkealaatuisella näytöllä. Karttaplotterinäyttö on yhdistettävissä tutka- ja luotaintoimintojen lisäksi AIS-, videokamera-, mittaristo- ja moottorinvalvontalaitteisiin. Simrad GO5 on ihanteellinen ratkaisu purje- tai moottoriveneilijälle, joka arvostaa veneen sähköisten tietojen joustavaa keskittämistä. Tässä mallissa mukana Downscan kaikuluotainanturi.

629.00 €
866.00 €
 

 


Garmin 527xs GPSMAP karttaplotteri

 

Garmin 527xs GPSMAP karttaplotteri | Lisätiedot

Garmin GPSMAP 527xs tarjoaa monipuoliset ominaisuudet kilpailukyiseen hintaan. Riittävän suuri 5" ja tarkka 480*640 pikselin näyttö mahdollistaa monipuoliset käyttömahdollisuudet.

619.00 €
879.00 €
 

 


Karttaplotterin valinta

Karttaplotterin vertailu kannattaa mutta merkittävimmät erot ovat usein yksinkertaisia. Näytön koko vaikuttaa huomattaavsti tuotteen hintaan, mutta myöskään liian pientä näyttöä ei kannata valita. Pieni näyttö on hankalasti luettavissa ja näytön mahdollinen jakaminen pienentää kuva-aluetta entisestään. Kaikuluotaimen ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi karttaplotterin tai venenavigaattorin hintaan. Edullisimmillaan laitteen saa mikäli ei tarvitse kaikuluotainta lainkaan. Kalleimmat puolestaan ovat tarkoitettu ammatti tai kilpailukäyttöön. Toki näistä hyötyvät myös sukeltatajat ja vaativat kalastuksen harrastajat.

Yhdistelmälaite vai pelkkä plotteri

Yhdistelmälaitteet tarjoavat sekä kaikuluotaimen että karttaplotterin navigointi ominaisuudet yhdessä laitteessa. Osa plottereista myydään joko iman kaikuanturia tai kokonaan ilman kaikuluotain mahdollisuutta. Yhdistelmälaitteen merkittävin etu on helpompi asennettavuus eli ohjauspulpettiin tarvitaan vähemmän tilaa kuin hankittaessa erilliset laitteet. Yhdistelmälaitteen virrankulutus on usein myös pienempi, mutta yleensä moottorivenekäytössä sähkövirtaa on riittävästi käytettävissä samaan aikaan kuin kaikuluotainta ja karttaplotteria käytetään. Yhdistelmälaitteen heikkoutena on rajoitettu näytön koko eli erillislaitteet mahdolistavat usein sekä täyden kaiku- että karttakuvan yhtäaikaisen seurannan. Luonnollisesti erillislaitteet lisäävät myös turvallisuutta, esimerkiksi kaikuluotaimen rikkoutuessa on plotteri vielä käytettävissä. Yhdistelmälaittee ovat kuitenkin vakiinnuttaneet asemansa ja yleensä veneeseen hankitaa juuri yhdistelmälaite sen edullisemman kokonaishinnan takia. Yhdistelmälaite puoltaa myös aseemaansa aktiivikäyössä jolloin kaiku ja navigointilaitteita on asennettuna useampia. Tällöin voidaan nopeasti siirtyä tilasta toiseen kulloisenkin käyttötarpeen mukaisesti.