Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

Ohjauskaapelit

Ohjauskaapeleita ja kaapeleiden kiinnitystapoja on useita. Parhaiten saat oikean kaapelin irroittamalla vanhan ja tulemalla kaapelin kanssa myymälään. Jos tämä ei ole mahdollista kannattaa kaapelin pituus mitata huolellisesti. Ohjauskaapelin lisäksi on hyvä vaihtaa myös ohjausrumpu samalla kertaa. Tällöin ohjaus on uutta vastaava, usein jopa parempi. Ohjauskaapelin vaihtaminen on usein yksinkertaista muttaa vaatii jonkinverran perhtymistä asiaan. Yleensä kaapelin pystyy vaihtaaan myös veneen ollessa vesillä.


M58 ohjauskaapeli (Made by Steerflex)

 

M58 ohjauskaapeli (Made by Steerflex) | Lisätiedot

Kohtuuhintainen M58 ohjauskaapeli, joka soveltuu sekä Ultraflex T-67 että Teleflex "8050" keyt sarjan kaapeliohjausrummulle. Suosittelemme ohjauskaapelia alle 50 hv:n nelitahtimoottoreille.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 2.1-6.0m välillä
 • 39.00 €
  89.00 €
  Saatavuus: Lähetettävissä Heti
   


  Ohjauskaapeli M58, T67 ohjausrumpu

   

  Ohjauskaapeli M58, T67 ohjausrumpu | Lisätiedot


  Tämä paketti sisältää sekä aidon Ultraflex M-58 ohjauskaapelin että aidon T67 ohjausrummun. Huom! kuvasta poiketen ratti ei kuulu pakettiin. T67 rumpu eroaa muista perusrummuista valmistusmateriaalinen ansiosta. Rumpu on valmistettu metallista. Paketti soveltuu alle 50hv:n nelitahtimoottoreille.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 2.1-6.0m välillä
 • 129.00 €
  179.00 €
   

   


  Ohjauskaapeli Ultraflex M58

   

  Ohjauskaapeli Ultraflex M58 | Lisätiedot

  Korkealaatuinen ohjauskaapeli, joka soveltuu Ultraflex T-67 kaapeliohjausrummulle. Suosittelemme ohjauskaapelia alle 50 hv:n nelitahtimoottoreille. Ohjauskaapelin kunto pitää tarkastaa aina ennen kauden alkua jotta vahingossa tapahtuvilta katkeamisilta voitaisiin välttyä. Ohjauskaapelin vaurioituminen ajossa voi johtaa vakaviin seurauksiin.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 2.1-6.0m välillä
 • 91.00 €
  129.00 €
  Saatavuus: Lähetettävissä Heti
   


  Ohjauskaapeli Ultraflex M66

   

  Ohjauskaapeli Ultraflex M66 | Lisätiedot

  Aito Ultraflex. Ohjauskaapeli, joka soveltuu Ultraflex T-85, T-71 FC ja T-73 NRFC kaapeliohjausrummuille. Jos vanhalla ohjausrummulla on ikää yli 10 vuotta suosittelemme myös ohjausrummun vaihtamista kaapelin vaihtamisen yhteydessä. Kulunut rumpu kuluttaa uuden kaapelin huomattavasti nopeammin. Ohjauskaapelin kunto pitää tarkastaa aina ennen kauden alkua jotta vahingossa tapahtuvilta katkeamisilta voitaisiin välttyä. Ohjauskaapelin vaurioituminen ajossa voi johtaa vakaviin seurauksiin.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 1.5-9.0m välillä
 • 99.00 €
  134.00 €
  Saatavuus: Lähetettävissä Heti
   


  Steerflex kevytsarja

   

  Steerflex kevytsarja | Lisätiedot

  Huippuedullien ohjauskaapeli, joka soveltuu sekä Ultraflex T-67 että Teleflex "8050" keyt sarjan kaapeliohjausrummulle. Kaapeli korvaa suoraan Ultraflex m58 ohjauskaapelin, huomattavasti edullisempaan hintaan. Suosittelemme ohjauskaapelia alle 50 hv:n nelitahtimoottoreille.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 2.1-6.0m välillä
 • 39.00 €
  89.00 €
  Saatavuus: Lähetettävissä Heti
   


  Steerflex raskassarja

   

  Steerflex raskassarja | Lisätiedot

  Huippuedullinen ohjauskaapeli, joka soveltuu Ultraflex T-85 ja T-71 FC T 73 ja Morse sekä Teleflex kaapeliohjausrummuille. Ohjauskaapeli korvaa suoraan Ultraflex m66 kaapelin sekä soveltuu myös teleflex raskassarja kaapelin korvaajaaksi. Jos vanhalla ohjausrummulla on ikää yli 10 vuotta suosittelemme myös ohjausrummun vaihtamista kaapelin vaihtamisen yhteydessä. Kulunut rumpu kuluttaa uuden kaapelin huomattavasti nopeammin.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 1.5-9.0m välillä
 • 49.00 €
  Saatavuus: Lähetettävissä Heti
   


  Teleflex ohjauskaapeli kevytsarja

   

  Teleflex ohjauskaapeli kevytsarja | Lisätiedot

  Korkealaatuinen ohjauskaapeli, joka soveltuu Teleflex kaapeliohjausrummulle. Suosittelemme ohjauskaapelia alle 53 hv:n moottoreille. Ohauskaapelin kunto kannattaa tarkastaa aina ennen kauden alkua ja vioittunut kaapeli vaihtaa uuteen.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 2.1-6.0m välillä
 • 58.00 €
  Saatavuus: Lähetettävissä Heti
   


  Teleflex ohjauskaapeli raskassarja

   

  Teleflex ohjauskaapeli raskassarja | Lisätiedot

  Aito Teleflex Ohjauskaapeli, joka soveltuu Rotary 4.2 NFB kaapeliohjausrummuille. Jos vanhalla ohjausrummulla on ikää yli 10 vuotta suosittelemme myös ohjausrummun vaihtamista kaapelin vaihtamisen yhteydessä. Kulunut rumpu kuluttaa uuden kaapelin huomattavasti nopeammin.

 • Kaapelin pituus valittavissa optiosta 1.5-4.5m välillä
 • 78.00 €
  Saatavuus: Lähetettävissä Heti
   


  Ohjauskaapeli kannattaa tarkastaa aina kauden alussa ja päättyessä. Jäykkä tai hunosti liikkuva kaapeli vaikeuttaa veneen ohjausta. Vanah ohjauskaapeli voi katketessaan aiheuttaa vaara tilanteen. Uusi ohjauskaapeli lisää veneilyn turvallisuutta ja mukavuutta. Ohjauskaapeli on syytä vaihtaa, kun ohjaus alkaa tuntumaan raskaalta eikä muuta syytä tähän ole löydettävissä, viimeistään vanhan katketessa. Helpoiten ohjauskaapelin vaihtaa jo kauden päättyessä, jolloin vene on valmiina vesille laskua varten uuden kauden alkaessa.

  Ohjauskaapelin valinta

  Ohjauskaapeli valitaan veneen tyypin ja moottorin koon mukaisesti. Käytännössä hankittaessa uutta kaapelia kannattaa vaihtaa myös ohjausrumpu koska tämä ehkäisee uuden kaapelin nopeaa kulumista. Tällöin myös ohjauksen välys poistuu. Perämoottoriohjauksissa merkittävä valintakriteeri on tavallinen vai NFB-ohjaus. NFB-ohjaus poistaa moottorin potkurin aiheuttaman momentin ohjauspyörästä, jolloin ohjauspyörä ei lähde kääntymään moottorin vedon ollessa kytkettynä. NFB-ohjaus on huomattavan mukava käytössä ja ohjauspyörästä ei tarvise pitää jatkuvasti kiinni.

  Ohjauskaapelin mitoituksessa voidaan käyttää hyväksi vanhan kaapelin pituutta. Tällöin voidaan varmistua että uusi kaapeli vastaa mitoiltaan vanhaa. Ohjauskaapelin pituus kannattaa tämän lisäksi aina tarkastaa myös silmämääräisesti. Vanha kaapeli voi olla myös väärän pituinen ja jos tämä havaitaan ajoissa voidaan uusi mitoittaa oikein.