Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

Simrad

Simrad

Simrad TP10 pinnapilotti

 

Simrad TP10 pinnapilotti | Lisätiedot

Simradin TP10 on tarkoitettu käytettäväksi rannikolla alle 3,7 tonnia painavissa veneissä tai alle 10m veneissä. TP-10 on peruspilotti johon ei kuulu NMEA-liitäntää. Koneella liikuttaessa TP10 pitää valitun suunnan erinomaisesti. Suunnan muutos hoituu yhdellä napin painalluksella asteen kerrallaan tai nappia pitkään painamalla kurssimuutos on 10 astetta. Standby-tilassa pinnaa voi liikutella samoilla suuntanuolilla, mutta tämä ominaisuus on tarkoitettu peräsimen lukitsemiseen tiettyyn kulmaan ja ei niinkään aluksen ohjaamiseen.

459.00 €
495.00 €
 

 


Simrad TP22 pinnapilotti

 

Simrad TP22 pinnapilotti | Lisätiedot

Simrad TP22 pinnapilotin kytkemällä Simnet tietoverkkoon, toimivat niissä myös ohjaus tuulen mukaan ja reittipisteohjaus. TP-22 soveltuu alle 5 tonnia painavalle ja alle 11m pitkälle purjeveneelle. Pinnapilotista löytyy NMEA-liitäntä.

539.00 €
643.00 €
 

 


Simrad TP32 pinnapilotti

 

Simrad TP32 pinnapilotti | Lisätiedot

Simrad TP32 pinnapilotin kytkemällä Simnet tietoverkkoon, toimivat niissä myös ohjaus tuulen mukaan ja reittipisteohjaus. TP-32 soveltuu alle 6,3 tonnia painavalle ja alle 12m pitkälle purjeveneelle. Pinnapilotista löytyy NMEA-liitäntä.

639.00 €
799.00 €
 

 


Simrad pinnapilotin toiminta

Simradin pinnapilotit sopivat moniin eri varsi-ja pinnaruorilla ohjattaviin enintään n. 12 m. pituisiin purjeveneisiin. Nämä autopilotit takaavat luotettavan ja tarkan ohjauksen useimmissa sääolosuhteissa erittäin pienellä virrankulutuksella. Pinnapilottien monipuoliset toiminnot ovatkin huippuluokkaa, mutta silti niitä on erittäin helppo käyttää. Yksikön käyttölaitteessa on vain viisi painiketta ja pilotteihin voidaan kytkeä ulkoisia laitteita suoraan SimNet -väylän tai sisäänrakennetun NMEA 0183 -liitännän kautta.

Pinnapilottiin on SimNet lähiverkkojärjestelmän avulla helppo liittää muita Simrad -laitteita kuten mittareita, navigointilaitteita jne. ja nämä laitteet osaavat vaihtaa tietoja keskenään. Pinnapilotti voi vastaanottaa navigointitietoja karttaplotterilta, joten se voi ohjata GPS:n mukaan sekä samalla ottaa tietoja tuulianturilta tuulen mukaan ohjaamiseksi, nopeustietoja nopeusanturilta ja suuntatietoja kompassianturilta. Ohjaussuuntaa voidaan välittää pinnapilotin sisäänrakennetun fluxgate -kompassilta mihin tahansa näyttölaitteeseen, joka osaa näyttää kompassitietoa.

Simrad pinnapilotin asennus

Pinnapilotti on hyvin pitkälle kehitetty laite ja jotta se toimisi niin hyvin kuin mahdollista, on se asennettava oikein. Autopilotti asennetaan käyttämällä apuna pakkauksen mukana tulevaa peräsinvarren tappia ja asennusholkkia, joiden ansiosta laite voidaan asentaa paikalleen helposti. Pinnapilotti on tehdasasennettu oikeanpuoleiseen asennukseen, mutta se voidaan muuttaa vasemmanpuoleiseksi. Kaikki SimNet -laitteet (mittarit, karttaplotterit, tutkat, autopilotit jne.) käyttävät samoja kaapeleita tiedonvälitykseen. Järjestelmä on tyyppiä ”plug and play”, eli mitään asennusta ei tarvita.