Navimare.fi

Vene- ja meriteknikan asiantuntija

Kiikarit

Merikiikarit

Yksi veneen tärkeimmistä varusteista on kiikarit. Kun näkyvyys heikkenee ja yrität navigoida merellä tai saaristossa, nousee hyvien merikiikareiden ominaisuudet uuteen arvoon. Navigoidessa perinteisellä paperikartalla, ovat merikiikarit ehdoton lisävaruste. Kiikarin avulla näet merellä viitat selvästi ja nopeasti, jolloin paikanmääritys kartalla on helppoa.


Kiikari Optisan HIGH SEA 7X50

 

Kiikari Optisan HIGH SEA 7X50 | Lisätiedot

Optisan HIGH SEA venekiikari on kelluva, kumipäälysteinen, nitrogeenitäytteinen, vesitiivis kiikari, jossa myös sisäänrakennettu suuntimakompassi etäisyysmitta-asteikolla ja valoilla.

219.00 €
249.00 €
 

 


KIIKARI KONUS FREE FOCUS

 

KIIKARI KONUS FREE FOCUS | Lisätiedot
Konus valmistaa laadukkaita kiikareita arkiseen käyttöön. Kiikarien näkökenttä on 120/1000m. Minimimatka on 12 metriä ja valonkeräysteho 42,2. Roisketiivis Free Focus malli on väriltään grafiitinmusta/matta sininen ja linssit on rubiinipinnoitetut.

65.00 €
 

 


Optisan MATE 7x50

 

Optisan MATE 7x50 | Lisätiedot

Autofocus-toiminnolla varustettu Marine Quality 1852:n kiikari on erittäin sopuhintainen ja tasapainoisen suurennos- ja valovoimasuhteen tarjoava malli. Veneilykäyttöön hyvin sopiva kiikari on 7x50-mallinen, jolloin sen optiikan suurennos- ja valovoimasuhde on optimaalinen. Kiikareita, jotka suurentavat enemmän, on vaikeaa pitää kädessä vakaina niin, että kohde näkyisi terävästi. Pienempi etulinssin halkaisija vähentäisi taas valovoimaisuutta eli kuvan kirkkautta. Kiikarissa on BK-7-prismat sekä silmälasien käyttäjille hyödylliset kokoontaitettavat silmäsuppilot. Kuvakuva-arvo ilmaisee näkökenttään piirtyvän alueen leveyden sitä 1000 m:n etäisyydeltä kiikaroitaessa. Kiikarin 7,1° kuvakulma tuo 1000 m:n etäisyydeltä nähtäville 119 m leveän alan.

100.00 €
 

 


Optisan Crew 7X50

 

Optisan Crew 7X50 | Lisätiedot

Tämä autofocus-toiminnolla varustettu Marine Quality 1852:n kiikari on sopuhintainen ja tasapainoisen suurennus- ja valovoimasuhteen tarjoava malli. Veneilykäyttöön hyvin sopiva kiikari on 7x50-mallinen, jolloin sen optiikan suurennus- ja valovoimasuhde on optimaalinen. Kiikareita, jotka suurentavat enemmän, on vaikeaa pitää kädessä vakaina niin, että kohde näkyisi terävästi. Pienempi etulinssin halkaisija vähentäisi taasen valovoimaisuutta eli kuvan kirkkautta. Kuvakuva-arvo ilmaisee näkökenttään piirtyvän alueen leveyden sitä 1000 metrin etäisyydeltä kiikaroitaessa. Kiikarin 6,6° kuvakulma tuo 1000 m:n etäisyydeltä nähtäville 115 m leveän alan

125.00 €
 

 


Optisan CAPTAIN 7x50

 

Optisan CAPTAIN 7x50 | Lisätiedot

Korkealaatuinen, kompassilla ja okulaarikohtaisella tarkennuksella varustettu Marine Quality 1852:n kiikari on tasapainoisen suurennus- ja valovoimasuhteen tarjoava malli. Veneilykäyttöön hyvin sopiva kiikari on nimittäin 7x50-mallinen, jolloin sen optiikan suurennus- ja valovoimasuhde on optimaalinen. Kiikareita, jotka suurentavat enemmän, on vaikeaa pitää kädessä vakaina niin, että kohde näkyisi terävästi. Pienempi etulinssin halkaisija vähentäisi taasen valovoimaisuutta eli kuvan kirkkautta. Kiikarin runko on varustettu iskunkestävyyttä lisäävillä musta/sini-värisillä kumivahvikkeilla. Mallissa on korkealaatuiset BK-4-prismat ja monikerrospinnoitetut linssit, mitkä yhdessä tarjoavat erinomaisen ja terävän kuvanmuodostuksen myös hämärässä. Kiikarin runko on typpitäytteinen ja siten paitsi vesitiivis myös veden pinnalla kelluva. Kuvakuva-arvo ilmaisee näkökenttään piirtyvän alueen leveyden sitä 1000 metrin etäisyydeltä kiikaroitaessa. Kiikarin 7.5° kuvakulma tuo 1000 m:n etäisyydeltä nähtäville 132 m leveän alan


220.00 €